Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos túra információk képes leírás - Túra.tlap.hu
részletek »

Hasznos túra információk - Túra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tura.tlap.hu » Hasznos túra információk
Keresés
Találatok száma - 9 db
A vadon szava

A vadon szava

Hasznos tippek, ismertetők, tapasztalatok, beszámolók, felszerelés ismertetés, szakirodalom elemzése a túrázás, táborozás, túlélés és a szabadban való élet témakörében. A Kinizsi Százas teljesítménytúrára való felkészülést cikksorozatunkban ismertetjük. Kielemezzük a fenti témákról szóló könyveket, hogy a tájékozódni kívánó emberek eligazodjanak közöttük, és tudják, melyiket érdemes megvenni. Felszereléseket tesztelünk és ajánlunk a túrázók figyelmébe.

Motoros túra némi segítséggel

Motoros túra némi segítséggel

Egy hosszú motoros túra mindig csodás élménynek számít. Az előtte lévő motoros túraútvonalak kikalkulálása viszont sok embernek csak nyűg. Ilyen esetben nyújt támogatást a Moto24 csapata! Te megmondod, hogy merre akarsz túrázni, moto24 pedig összerakja neked a motoros túra elemeit. Ide tartozik pl. a szállás, túraútvonalak és kiadások kikalkulálása. Neked pedig nem marad más, mint hogy élvezd a túramotorozás minden percét! Motoros túrák Magyarországon és a határon túl (pl. népszerű agrossglockneri motoros túra) egyaránt lehetségesek, bérmotorral vagy saját mocival. Az oldalon képek is vannak a helyszínekről. A motoros túrák Magyarországon akkor a legfelejthetetlenebbek, ha társasággal megyünk. Vágj bele Te is, kérj ajánlatot motoros túraútvonalakról!

Országos Vízjelző Szolgálat

Országos Vízjelző Szolgálat

Az Országos Vízjelző Szolgálat adatfeldolgozási tevékenysége során naponta összegyűjti, feldolgozza és közreadja Magyarország folyóinak vízjárását jellemző hidrológiai és vízgyűjtő területének hidrometeorológiai viszonyait jellemző meteorológiai adatokat. Ennek keretében az év minden napján mintegy 500 meteorológiai állomás, és 440 hidrológiai észlelőhely összesen hozzávetőlegesen hétezer adata kerül feldolgozásra. Összegyűjti és közreadja a hajózható folyók (elsősorban a Duna) gázlóviszonyainak adatait. Naponta elkészíti és közreadja a több mint száz éves múltra visszatekintő Napi Vízjárási Térképet. Felügyeli, és folyamatosan karbantartja a beérkező adatok archiválása révén előálló Operatív Hidrometeorológiai Adatbázist (OPADAT) és az Országos Vízrajzi Adattárat a Duna Bizottság ajánlásának megfelelően, a dunamenti országokkal lebonyolítja a napi hidrológiai adatcserét.

Ökoturizmus Gemencen

Ökoturizmus Gemencen

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) megfogalmazása szerint: "Az ökológiai turizmus, vagy ökoturizmus a környezetért felelősséget vállaló utazás és látogatás a viszonylag zavartalan természeti területeken, azok természeti, valamint jelen és múltbeli kulturális értékeinek élvezete és értékelése céljából, úgy, hogy kíméli azokat a látogatás hatásainak mérséklésével, valamint a helyi népesség társadalmi, gazdasági előnyökhöz való juttatásával."

Svédország - Univerzalek

Svédország - Univerzalek

Az ember, mikor úgy érzi, hogy megtalálta a számára tökéletes társat, messzebre képes látni, mint addig bármikor az életében. Képes kiválasztani a megfelelő életteret, hol, hogyan, milyen körülmények szolgálják közös lelki harmóniájukat, melyben nagy valószínűséggel egész életüket leélhetik. Ehhez a felismeréshez nyújtunk segítséget Svédország természeti értékeinek bemutatásával. Oldalunkon megismerheted Svédország geográfiáját, geológiáját és aktuális programajánlókról, túraajánlatokról értesülhetsz részletesen a túra leírásától kezdve a foglalás módjáig, továbbá a programokkal kapcsolatos árakról is felvilágosítást kapsz. Információt kaphatsz Svédország összes nemzeti parkjának látványosságáról, elhelyezkedéséről, megközelítéséről.

Térképes útvonalterv

Térképes útvonalterv

A Budapest Térkép segít Önnek! Budapest egyik legújabb térképes keresőoldalán a legfontosabb információkat találja meg egy helyen! Legyen szó látnivalókról, szolgáltatásokról vagy közérdekű információkról, honlapunkon igyekszünk széleskörű tájékoztatást adni Budapestről és részletes térképpel, útvonaltervezővel megkönnyítjük a nagyvárosi tájékozódást is.

Túlélési és túlélő ismeretek, praktikák a gyakorlatban

Túlélési és túlélő ismeretek, praktikák a gyakorlatban

Túlélési és túlélő ismeretek a gyakorlatban! A bozotmives.hu fő célja, hogy bozótmíves (bushcraft) és túra jellegű programokat szervezzen, valamint, hogy a témához kapcsolódó tudás- és ismeretanyagot bővítse, népszerűvé tegye.

Túrautak, látnivalók, Magyarországon

Túrautak, látnivalók, Magyarországon

Túrautak, látnivalók, várak, műemlékek Magyarországon. Szeretnénk ezen az oldalon Magyarország szépségeit bemutatni. Ezeket az utakat már végig jártuk, csodás élményeket szereztünk túráink során. Próbálunk rámutatni esetleges buktatókra, vagy olyan eldugott szépségekre, amelyeket sikerült megtalálnunk útjainkon.

Umann Kornél: Tippek vízitúrázóknak

Umann Kornél: Tippek vízitúrázóknak

Umann Kornél: Tippek vízitúrázóknak. Hasznos online kézikönyv vizitúrázóknak. Információkat nyújt többek között a viziközlekedésről, táborozásról, elsősegélymyújtásról, mentésről és hasznos segítség lehet a felkészülésben is.

Tuti menü