Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Túra linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Túra képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: tura.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 221 db
A barlangászat szépségei

A barlangászat szépségei

Az 1990-es évek végétől idáig komoly feltáró barlangkutatást folytat az tagságunk a Pilisben a Csévi-szirtek területén. Immáron a barlangok teljes terjedelme a területen szinte 15 kilométer lett. A tagság tevékenységei között kiemelkedő szerep a felfedező, tudományos és barlangvédelmi tevékenység szerepel. A feltáró kutatások terén seregnyi már létező barlangban találtunk új részeket, ezek mellet, figyelemre méltó új barlangot is feltártunk, melyeknek a felfedezései jelen pillanatban is folyik. Az Egyesület tudományos tevékenysége három téma köré csoportosul: ezek a barlangklimatológia, a denevérek megfigyelése és a barlangi geológia. A barlangi geológia az Egyesület tudományos tevékenységének dinamikusan fejlődő ága. Ez nem véletlen, hiszen a csoporttagok között három végzett geológus és egy dr.-i fokozatú geofizikus is található. Az Egyesületünk által kutatott és látogatott barlangokról fotó és videó dokumentációt is készítünk, melyeket a turakepek.ariadneegyesulet.hu oldalon lehet megtalálni.

A Hargita Öko Alpin Klub

A Hargita Öko Alpin Klub

A Hargita Öko Alpin Klub célkitűzése Erdély természeti értékeinek megismerése, bemutatása és védelme. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a fiatalok környezettudatos nevelésére, valamint az idősebb korosztály természettel szembeni szemléletváltására. Úgyszintén elsődleges céljaink között szerepelnek az önállóan, illetve a helyi önkormányzatokkal, iskolákkal, ifjúsági szervezetekkel közösen végzett környezetvédő tevékenységek, turista utak, menedékek, menedékházak karbantartása, ismeretterjesztő táborok szervezése. A fent említett tevékenységek megszervezéséhez és lebonyolításához szükséges pénzalapok előteremtése végett alakult meg néhány évvel ezelőtt a klub túravezető testülete. Viszonylag rövid idő alatt a túravezetés összetett programszervező tevékenységgé nőtte ki magát: gyalogtúrák, hegyi kerékpározás, barlangtúrák, kezdő szintű sziklamászás, rafting, tandem siklóernyős repülés, kulturális túrák, lovastúrák, télen kutyaszánozás, lovasszánozás, túrasízés, hótalpazás, jégfalmászás, motorosszánozás, stb. A programokat kiválóan felkészült hegymászók, barlangászok, siklóernyő pilóták, lovászok, kutyaszán hajtók vezetik, szaktudásuk által szavatolva a résztvevők tökéletes biztonságát.

A Magas-Tátra magyar honlapja

A Magas-Tátra magyar honlapja

A Magas-Tátra a Központi Kárpátok s általában a Kárpátok legmagasabb hegytömege, a történelmi Liptó és Szepes vármegyék és Lengyelország határán emelkedik. Nyugat felől a Csendes-völgy (Tychá dolina) fölötti Liliom-hágó (Ľaliové sedlo, 1951 m) választja el a Liptói havasoktól (más néven Nyugati-Tátrától); keleten a Kopa-hágóval (Kopské sedlo, 1750 m) csatlakozik derékszögben a Bélai-Tátrához (Belianske Tatry). Az ívben meghajló főgerincének hossza 26 km, míg észak-déli irányban való szélességi kiterjedése 6-10 km közt ingadozik. Az éles és csak kevés mélyebb hágóval szabdalt fő gerinchez észak és dél felé kisebb-nagyobb mellékgerincek csatlakoznak, amik hirtelen érnek véget, ennek és az előhegyek hiányának köszönhető a Magas-Tátra jellegzetes, távolról felismerhető látképe.

A Magyar Természetbarát Szövetség - szállásajánlatai

A Magyar Természetbarát Szövetség - szállásajánlatai

A Természetbarát Szálláshelyek kiadvány - az MTSZ Házbizottságának kiadványa - több mint 600 olcsó szálláshely 1997-ben frissített részletes adataival - köztük az 1997-es árakkal. A kiadvány nyomtatott formában utoljára 1998. áprilisában jelent meg. A frisebb adatokkal a Szállásbizottság tagjai rendelkeznek, az nyomtatásban még nem jelent meg. Kérjük, érdeklődjenek telefonon az MTSZ központjában kedd délutánonként, a Szállásbizottság ügyeleti idejében, 16.00 - 18.00 között.

A vadon szava

A vadon szava

Hasznos tippek, ismertetők, tapasztalatok, beszámolók, felszerelés ismertetés, szakirodalom elemzése a túrázás, táborozás, túlélés és a szabadban való élet témakörében. A Kinizsi Százas teljesítménytúrára való felkészülést cikksorozatunkban ismertetjük. Kielemezzük a fenti témákról szóló könyveket, hogy a tájékozódni kívánó emberek eligazodjanak közöttük, és tudják, melyiket érdemes megvenni. Felszereléseket tesztelünk és ajánlunk a túrázók figyelmébe.

Adventures

Adventures

Túráinkon, kirándulásainkon a részvétel ingyenes, Téged is várunk a csapatban. Általában Budapest környéki, hétvégi programokat szervezünk, de a különböző Magyarországi túrahelyekre alkalmanként autós kirándulás is lehetséges a résztvevők igényétől függően. Nyitott a csapat, várunk! Örülünk, ha csatlakozol hozzánk. Az élményt, melyet megszerzel egy kirándulás során, senki nem veheti el Tőled, csak a Tied. Mi csak elkísérünk, ott vagyunk Veled, hogy örömödben osztozzunk. Ettől jó a csapat.

Aggteleki Nemzeti Park

Aggteleki Nemzeti Park

Az Aggteleki Nemzeti Park Magyarország páratlan természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag részén, a hajdani Gömör-Tornai-karszt területén fekszik. Hazánk nemzeti parkjai közül az első, melyet elsősorban az földtani természeti értékek, a felszíni formák és a barlangok megóvása érdekében hoztak létre. A felszín alatti természeti értékei, - az Aggteleki- és a Szlovák-karszt barlangjai - 1995-ben felkerültek az UNESCO Világörökség listájára. A természeti értékek mellett számos kulturális látnivaló is található a térségben. A szabadon látogatható értékek mellett a Nemzeti Park Igazgatóság szervezett barlangtúrákat, falusétákat és különféle felszíni - ökológiai, botanikai, zoológiai - túrákat is ajánl vendégei számára.

Akácos Vendégház Kőszeg

Akácos Vendégház Kőszeg

Az Akácos Vendégház apartmanjai, házai Kőszeg határában lévő szőlőhegyen található, erdő mellett. A vendégház Kőszegtől 1,5 km-re található. A szálláshelyen 3 különálló vendégház felszerelt konyhával, zuhanyzóval, saját kerttel, terasszal található. A gyerekeknek kis játszótér biztosítja a szórakozást. A vendégház előtt számos túraútvonal halad el a kőszegi-hegység különböző turisztikai célpontjai felé. A szőlőhegy tetejéről kitűnő panoráma tárul elénk, a szőlőhegy pincéi közötti barangolás igazi élmény.

Aktuális túrák és leírások - SportersPlanet

Aktuális túrák és leírások - SportersPlanet

SportersPlanet portál egy nemzetközi sportolói közösséget épít. Mutatkozz be Te is ,ha sportoktató, edző és/vagy túravezető vagy a Tagok és Cégek között és töltsd fel aktuális oktatások, edzések, túrák, táborok leírását, készíts galériát, népszerűsítsd sportodat és oszd meg mindenkivel a lehetőséget. Ingyenes!!! Kezdd el még ma!

Hirdetés
Almádi szállás olcsón a balatonon

Almádi szállás olcsón a balatonon

Az Almádi Szállás Balatonalmádi legszebb helyén,az Öreghegy elején fekszik 5 perces sétára a városközponttól és a strandtól, gyönyörű környezetben. 3 lakrészt kínálunk a kedves vendégeink részére.( tágas 1-1 ill. 2 szobás lakrész ) Maximális befogadóképességünk 11 fő. Mindegyik lakrészhez külön konyha, zuhanyzós fürdőszoba és terasz tartozik, mely a vendégeink nyugodt pihenését szolgálják.

Alpes-Rafting - vadvízi túráztatás

Alpes-Rafting - vadvízi túráztatás

Fő profilunk a vadvízi túráztatás, tengeri kajakozás és az outdoor csapatépítés, vagyis a kalandprogramok. Programjaink során a célunk, az embereket kiemelni a hétköznapi életből, hogy egy számukra teljesen új környezetben, új barátokkal, egyéni és csoportos sikereik babérjával, egy aktív hétvége kellemes fáradtságával, a festői környezettől, a kristálytiszta levegőtől hosszú-hosszú időre feltöltődve térjenek haza. Minél több emberrel szeretnénk megosztani a vadvízi evezés és a szabadban töltött hétvége élményét. Hisszük, hogy ez egy olyan élmény amely megmozgatja a testet, de közben felüdíti a lelket is. A hegyek között feloldódnak a hétköznapok, a gondtalan jókedv, az élmények sokasága és a szabadság határtalan érzése veszi át a főszerepet. Ezt az érzést szeretnénk megosztani kedves ügyfeleinkel, vendégeinkel,... veletek.

Alto - hátizsákok és túrafelszerelések

Alto - hátizsákok és túrafelszerelések

Az ALTO egy speciális termékek előállítására felkészült, kis létszámú varroda, amely rugalmasan képes különleges igényeket kielégítő termékeket kifejleszteni és akár kis szériában is legyártani. Fejlesztési és gyártási irányelveinket a túra, hegymászó és barlangász felszerelések előállítása során személyes tapasztalatainkra támaszkodva alapoztuk meg, és a számtalan, egymástól lényegesen különböző termék legyártása során a felhasználók visszajelzéseit maximálisan figyelembe véve fejlesztettük tovább.

Aquatherma Apartman - Harkány

Aquatherma Apartman - Harkány

Kiadó exkluzív apartman csendes, nyugodt környezetben a harkányi gyógyfürdő közvetlen közelében. Az Aquatherma modern, színvonalasan berendezett, festői kilátással rendelkező apartmanjával várja az üdülni vágyókat az év bármely időszakában. A komfortos vendéglakás tágas konyhát, nappalit, hálószobát és fürdőszobát foglal magába. Pihenjen a helyi gyógyfürdőben, szülessen újjá. Ha szereti a nyugalmat egészen biztos, hogy jól fogja érezni magát nálunk.

Aralica Vendégházak

Aralica Vendégházak

A Villány-Siklósi borúton, több helyen is nyújtunk szálláslehetőséget, így mindenki kiválaszthatja azt amit a legjobban szeret. A harkányi Gyógyfürdőtől 100m-re lévő apartmanunkban két főt tudunk fogadni. A siklósi szőlőhegyen a rusztikusan berendeztt vendégházunkban 7 főt tudunk fogadni, ahol vendégeink nyugalomban és a természetben tudják kipihenni mindennapi fáradalmait. Nagyharsányban 14 fő részére tudunk szállást biztosítani, ahol egyéb szolgáltatások is igénybevehetők. Ilyen például a családi wellness világ ( finnszauna, infraszauna, masszázsmednce, fitnessterem, különböző testmasszázsok ) illetve családi, baráti összejövetelek kiválló helyszíne az újonnan elkészült kávéház és szalon. A környéken számos kiránulási és kikapcsolódási lehetőség van. Ilyen például a borkóstolás, túrázás, lovaskocsizás, fürdőzés, quad és motocross pálya, siklóernyőzés, csónakázás, horágszás.

Az ökoturisták lapja

Az ökoturisták lapja

Ökoturizmus .hu | az ökoturisták lapja

Balaton körüli kerékpártúrák

Balaton körüli kerékpártúrák

Ismerje meg a Balaton festői tájait velünk egy aktív pihenés keretében. Nem kell gyakorlott kerékpárosnak lennie, hogy bebaran-golja velünk a Balaton gyönyörű tájait, megismerve kultúráját, magávalragadó hangulatát. Túráink lényege,hogy levesszük a válláról a terhet, mindent megszervezünk, Önnek csak a pihenésre kell öszpontosítania. Túráink egyéniek, nincs túravezető, mindenki a saját erőnlétének megfelelő iramban kerekezhet. Mégsem marad le semmiről, egyénileg összeállított utikalauzunkból részletes felvilágosítást kap a környék látnivalóiról, nevezetességeiről, programjairól. Bármikor megállhat egy pihenőre, kávéra, ebédre, vagy csak a táj szépségéért. Letérhet a tervezett útvonalról egy kitérőre, kirándulásra vagy fürdőzésre.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Az 1997-ben megalakult nemzeti park területe (56.997 hektár) hat korábbi tájvédelmi körzetből tevődik össze. Életrehívásával megvalósult a magyar természetvédelem régi álma: a sokáig egymástól külön álló védett területek összekapcsolásával létrejött a Balaton-felvidék összefüggő területére kiterjedő védett ökológiai rendszer. Tájegységei közül a Kis-Balatont a vizes élőhelyek nemzetközi védelmét szolgáló Ramsari Egyezmény is óvja. A Tihanyi- félsziget - kiemelkedő geológiai értékei és a területen zajló természetvédelmi munka elismeréseként - 2003-ban Európa Diplomás területté vált. A nemzeti parkot részben lefedő, illetve azon túlnyúló Natura 2000 területek az európai jelentőségű élőhelyek, állat- és növényfajok megőrzésének lehetőségét hivatottak biztosítani. A Bakony-Balaton Geopark - melynek területe részben a nemzeti parkban található - az itt fellelhető földtani, természeti és kultúrtörténeti értékek bemutatását, társadalmi jelentőségük tudatosítását tűzi ki célul.

Tuti menü