Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Öko túra képes leírás - Túra.tlap.hu
részletek »

Öko túra - Túra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tura.tlap.hu » Öko túra
Keresés
Találatok száma - 7 db
Az ökoturisták lapja

Az ökoturisták lapja

Ökoturizmus .hu | az ökoturisták lapja

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Az 1997-ben megalakult nemzeti park területe (56.997 hektár) hat korábbi tájvédelmi körzetből tevődik össze. Életrehívásával megvalósult a magyar természetvédelem régi álma: a sokáig egymástól külön álló védett területek összekapcsolásával létrejött a Balaton-felvidék összefüggő területére kiterjedő védett ökológiai rendszer. Tájegységei közül a Kis-Balatont a vizes élőhelyek nemzetközi védelmét szolgáló Ramsari Egyezmény is óvja. A Tihanyi- félsziget - kiemelkedő geológiai értékei és a területen zajló természetvédelmi munka elismeréseként - 2003-ban Európa Diplomás területté vált. A nemzeti parkot részben lefedő, illetve azon túlnyúló Natura 2000 területek az európai jelentőségű élőhelyek, állat- és növényfajok megőrzésének lehetőségét hivatottak biztosítani. A Bakony-Balaton Geopark - melynek területe részben a nemzeti parkban található - az itt fellelhető földtani, természeti és kultúrtörténeti értékek bemutatását, társadalmi jelentőségük tudatosítását tűzi ki célul.

Bucka - túra

Bucka - túra

Ne menjen el a természet szépségei mellett! -Fedezze fel őket! Szakvezetéses túrák a Kiskunsági Nemzeti Parkban Program: Élőhelybemutatás, madármegfigyelés, védett élőlények megismerése egy kirándulás keretében a természetben. Várom a természet iránt érdeklődő személyek, családok, baráti társaságok, iskolai osztályok és szakkörök jelentkezését az egyedi (külön csoportos) és a meghirdetett túrákra!

Ökotúra

Ökotúra

Köszöntő Üdvözlöm az ökotúrák honlapon. Két régióban ajánlunk vízi túrákat a természetet szerető, ill. a kalandos, vadregényes vízi túrákat kedvelő vendégeinknek. Gyermekfelügyelettel állunk olyan családok rendelkezésére is, amelyek szeretnek vízi túrázni, de a gyermekük még olyan kicsi, hogy nem tud több órán keresztül a kenuban ülni. Ha még sohasem ült kenuban vagy kajakban, nálunk lehetősége van megtanulni az evezést. Ne féljen, eddig mindenkinek sikerült, életkorra, testi adottságokra való tekintet nélkül.

Ökoturizmus

Ökoturizmus

Az ökoturizmus nem más, mint olyan utazás, látogatás a viszonylag zavartalan természeti területeke, ahol azok természeti, valamint jelen és múltbeli kulturális értékeinek élvezete páratlan élményt nyújthat számunkra úgy, hogy közben környezetért egyben felelősséget is vállalunk, kíméljük, megóvjuk a káros hatásoktól.

Tisza - tavi ökotúrák Tiszafüred

Tisza - tavi ökotúrák Tiszafüred

A Tisza-tó Magyarország Keleti régiójában Kisköre és Tiszabábolna között, a Tisza hullámterében kialakított mesterséges víztározó. Kiterjedését tekintve a Kárpát-medence második legnagyobb állóvize, bár ez az állóvíz meghatározás nem teljesen helytálló, hiszen a Tisza hatására jelentős vízmozgások találhatók benne, területe 127 km2, legnagyobb hossza 27 km, legnagyobb szélessége 6 km. Kezdetektől jelentős turisztikai és természetvédelmi szerepet szántak a területnek.

Zemplén Ökotúra Kft.

Zemplén Ökotúra Kft.

Zemplén Ökotúra Kft. hivatalos honlapja. Ökoturisztikai jellegű szolgáltatások erdei iskolai programok keretében. Szolgáltatásainkkal rendelkezésre kívánunk állni a zempléni tájegység teljes területén (Tokajtól Hollóházáig), erdei és ártéri környezetben egyaránt.

Tuti menü