Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Túra Hegymászás képes leírás - Túra.tlap.hu
részletek »

Túra Hegymászás - Túra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tura.tlap.hu » Túra Hegymászás
Keresés
Találatok száma - 6 db
A Magas-Tátra magyar honlapja

A Magas-Tátra magyar honlapja

A Magas-Tátra a Központi Kárpátok s általában a Kárpátok legmagasabb hegytömege, a történelmi Liptó és Szepes vármegyék és Lengyelország határán emelkedik. Nyugat felől a Csendes-völgy (Tychá dolina) fölötti Liliom-hágó (Ľaliové sedlo, 1951 m) választja el a Liptói havasoktól (más néven Nyugati-Tátrától); keleten a Kopa-hágóval (Kopské sedlo, 1750 m) csatlakozik derékszögben a Bélai-Tátrához (Belianske Tatry). Az ívben meghajló főgerincének hossza 26 km, míg észak-déli irányban való szélességi kiterjedése 6-10 km közt ingadozik. Az éles és csak kevés mélyebb hágóval szabdalt fő gerinchez észak és dél felé kisebb-nagyobb mellékgerincek csatlakoznak, amik hirtelen érnek véget, ennek és az előhegyek hiányának köszönhető a Magas-Tátra jellegzetes, távolról felismerhető látképe.

Equinox Trekking Club

Equinox Trekking Club

Magashegyi- (trekking, via ferrata, klettersteig) és belföldi túrákkal foglalkozó baráti társaság. Programok, élménybeszámolók, útleírások, galériák. Ötletek, tippek, információk saját túrák tervezéséhez

Gi falmászó klub

Gi falmászó klub

A klub célja, hogy a sziklamászás iránt érdeklődőknek és a mászó sportot művelőknek segítséget nyújtson. A sziklamászás-hegymászás körül, a mindennapi emberekben kialakult misztikumot megszüntesse, és így ezt a rendkívül szép és élvezetes sportágat sokak számára elérhetővé tegye. Azoknak akik még csak érdeklődnek, teljes körű tájékoztatást adunk. Létrehoztunk egy folyamatosan bővülő könyvtárat, filmvetítéseket szervezünk, neves hegymászókat hívunk előadásokra. A kezdő és gyakorló mászók számára egyaránt szervezünk különböző szintű tanfolyamokat.

Salamandra Outdoor

Salamandra Outdoor

"A cégalapítás gondolata egy bulin merült föl." Nem gazdasági ihletésű, sokkal inkább az a mély meggyőződés indította útjára, hogy a hegymászás gyönyörűségét megosszuk másokkal. Megmutassunk egy gömbölyű életérzést amit elvihetsz magaddal és biztosan kitart a következő csúcsig. Nekünk talán sikerült az álmainkból valami nagyon lényegeset átmenteni a valóságba, ezt szeretnénk megosztani veletek.

Szikla - Mászásról minden

Szikla - Mászásról minden

Az egyetlen magyar mászással foglakozó portál. Itt minden megtalálható ami a mászással kapcsolatos. Külföldi- és belföldi hírek, interjúk. Útleírások, versenyek és expediciók. Az oldalon böngészhetünk a fórumok és az apróhírdetések között is.

Túra és hegymászás

Túra és hegymászás

Kezdetben vala a vadtermészet... Aztán az emberben uralkodó kiváncsiság oda vezetett, hogy a bolygó legtávolabbi zugait, zord sziklás hegyeit is látni kivánta, így ösvényeket vágott, a kisebb kövekből útjelzéseket rakott, a nagyobbakból pedig az ösvényt egyengette. Akik ezt tették nem az Alpok, vagy a Himalája hősei, legtöbbször nevük is az ismeretlenség homályába vész. A magam részéről az alábbi néhány kis 'követ' helyezném el útjelző gyanánt a világhálón bolyongó túra és mászótársak számára.

Tuti menü