Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Túra Szervezetek, Egyesületek képes leírás - Túra.tlap.hu
részletek »

Túra Szervezetek, Egyesületek - Túra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tura.tlap.hu » Túra Szervezetek, Egyesületek
Keresés
Találatok száma - 14 db
A Hargita Öko Alpin Klub

A Hargita Öko Alpin Klub

A Hargita Öko Alpin Klub célkitűzése Erdély természeti értékeinek megismerése, bemutatása és védelme. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a fiatalok környezettudatos nevelésére, valamint az idősebb korosztály természettel szembeni szemléletváltására. Úgyszintén elsődleges céljaink között szerepelnek az önállóan, illetve a helyi önkormányzatokkal, iskolákkal, ifjúsági szervezetekkel közösen végzett környezetvédő tevékenységek, turista utak, menedékek, menedékházak karbantartása, ismeretterjesztő táborok szervezése. A fent említett tevékenységek megszervezéséhez és lebonyolításához szükséges pénzalapok előteremtése végett alakult meg néhány évvel ezelőtt a klub túravezető testülete. Viszonylag rövid idő alatt a túravezetés összetett programszervező tevékenységgé nőtte ki magát: gyalogtúrák, hegyi kerékpározás, barlangtúrák, kezdő szintű sziklamászás, rafting, tandem siklóernyős repülés, kulturális túrák, lovastúrák, télen kutyaszánozás, lovasszánozás, túrasízés, hótalpazás, jégfalmászás, motorosszánozás, stb. A programokat kiválóan felkészült hegymászók, barlangászok, siklóernyő pilóták, lovászok, kutyaszán hajtók vezetik, szaktudásuk által szavatolva a résztvevők tökéletes biztonságát.

BAZ Megyei Természetjáró Szövetség

BAZ Megyei Természetjáró Szövetség

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség célja: A természetjáró tevékenység egészségmegőrző, személyiségformáló, közösségépítő tevékenysége és az ifjúság fizikai-erkölcsi nevelése. Felkelti az érdeklődést a természetjárás szakágai iránt, elősegíti az ilyen irányú igények kielégítését.

Duna-Sió Turisztikai egyesület

Duna-Sió Turisztikai egyesület

Gazdag történelmi múlt emlékei, változatos tájak és barátságos emberek fogadják a Duna-Sió térségébe érkezőt. A szelíd pannon táj legjellemzőbb részei a dombságok, amelyek lankás, völgyekkel tagolt, erdő borította hátaikkal a jellegzetes dunántúli panorámát adják. A dombhátak ölében megbúvó aprócska falvak őrzik gazdag hagyományaikat. Ahány ház, annyi szokás, hiszen minden kisebb tájegység, minden település más és más tradíciót ápol. A turizmus révén megismerhetjük a természetet, ám a védelem, az értékek megőrzése minden egyebet megelőző, közös érdekünk.

Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti

Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti

Az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) nemkormányzati non-profit civil szervezet, 1891-ben alapítva Kolozsváron. Az EKE céljai: a természetes és az épített örökség védelme, a zöld turizmus művelése és népszerűsítése, a kulturális értékek védelme és népszerűsítése.

Esztramos Kalandtúra Egyesület

Esztramos Kalandtúra Egyesület

Az Esztramos Kalandtúra Egyesület 2006-ban alakult. Az egyesület célkitűzései nem kisebbek mint a természet megóvása, egy olyan környék életének felfrissítése amely mély álomban van. A táj jellegzetességeinek bemutatása, megismertetése miközben mindenki jól érzi magát és a környék is felébred az álmából...

Hegyen-Völgyön természetjáró egyesület

Hegyen-Völgyön természetjáró egyesület

Hegyen-Völgyön természetjáró sportegyesület - Nyíregyháza Miközben útjára bocsátottuk honlapunkat, elgondolkodtunk, hogy az egyesület tagságán kívül szerte a megyénkben biztosan sokan élnek olyanok, akik már túráztak velünk, akik rendszeresen túráznak velünk, és vannak olyanok is, akik majd egyszer túrázni fognak velünk. Így életük, szokásaik alakulására bizonyára kihatással volt, van, és lesz, a társaságunkkal a természetben eltöltött több-kevesebb idő! Szeretnénk, az Internet segítségével mindazok információigényét kielégíteni, akiket érdekel egyesületünk múltja, jelene és jövője. Köszönjük, hogy érdeklődésével megtiszteli honlapunkat! Mindenkinek jó böngészést kívánunk, és találkozzunk a következő túránkon!

Hérics Természetjáró és Turisztikai SE.

Hérics Természetjáró és Turisztikai SE.

Ma már egyesületként folytatjuk tevékenységünket egy kis faluban, Heves megyében, Rózsaszentmártonban. Községünk a DNy-i Mátrában helyezkedik el. Működésünk sikeréhez nagyban hozzájárul a minket körülvevő táj szépsége! Egyesületünk arra törekszik, hogy minél több embert megmozgasson. Egyre nagyobb teret adjon a családoknak, a gyerekeknek és a felnövő ifjúságnak ehhez a sporthoz. Szeretnénk az embereket kiemelni a gépies világukból legalább egy kis időre.

Jégmadár Sportegyesület

Jégmadár Sportegyesület

A Jégmadár Sportegyesületet 2004 májusában alapítottuk Mosonmagyaróváron elsősorban azzal a céllal, hogy a város és vonzáskörzetében élő vízisportok főként a kajak-kenu iránt érdeklődőket összehozza.

Kárpátok Vándorai  Természetjáró Egyesület

Kárpátok Vándorai Természetjáró Egyesület

Az egyesületet legfőképp azzal céllal alapítottuk, hogy a hazai fiatalság körében a természetjárást népszerűsítsük. Ennek érdekében gyalog-, kerékpár- és egyéb túrákat szervezünk mind a hazai, mind a környékbeli országok tájaira, első sorban az adott vidék természeti szépségeinek és kultúrájának megismerésére. Fontosnak tarjuk, hogy túráink bárki számára elérhetők legyenek, így igyekszünk csak a minimálisan szükséges költségeket a résztvevőkre terhelni, és bevételünket mosolygós és elégedett túratársakban mérni.

Hirdetés
Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesület

Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesület

Ez a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesület honlapja. Egyesületünk elsosorban a hegymászás, sziklamászás, via ferrata és egyéb hegyi sportok népszerusítésével, valamint sziklamászó és hegymászó tanfolyamok szervezésével foglalkozik. Klettersteig szett bérlés, kölcsönzés. Hegymászásra is érvényes balesetbiztosítás. Nordic walking edzések

Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség

Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség

1966-ban a Magyar Természetbarát Szövetség szakosztályaként megalakult a Magyar Hegymászó Klub. Vezetője Nógrádi Gyula volt. 1969-ben ötéves szívós küzdelem után az MHK 400 fős minimálisan kötelező létszámmal visszakerült a Prágában rendezett kongresszuson az Alpinista Szövetségek Nemzetközi Uniójába (UIAA), amelynek 1932-ben alapító tagja volt, s amelynek tagságát 1945-ben vesztette el. A hegymászást az UIAA-ban 1932-1945 között a Magyar Turista Szövetség képviselte. A Magyar Hegymászó Klub tehát 1969-től létezik a külföld számára. (Az igazi cél az ekkori felvétellel a Szovjetunió UIAA tagságának előkészítése volt.)

Magyar Természetbarát Szövetség

Magyar Természetbarát Szövetség

Küldetésünk: A természetben űzhető, nem motorizált szabadidősportok szabad művelésére alapozó független és objektív szervezet. Az egészséges életmód, a rendszeres mozgás iránti igény kialakítása és általánossá válása. A természet védelme és a biológiai sokféleség megőrzése. Az ember és a természet harmóniájának elősegítése. A magyar természetjárás bekapcsolása a nemzetközi vérkeringésbe.

Óbudai Sprtegyesület

Óbudai Sprtegyesület

Az Egyesület 1965-ben alakult meg III. ker. Központi Sportegyesület néven, és természetjáró, tollaslabda illetve vízitúra szakosztályt működtetett. A gyalogos természetjárás kiegészült később barlangkutató szakosztállyal, majd ebből karszt csoport is alakult 1989-ben.

Természet Túrista Egyesület

Természet Túrista Egyesület

Szeretnénk megismertetni a szűkebb környezetünket Sokoró Naturpark, Magasbakony - mindez kb. 40km hosszú és 20 km széles térség- [pihenés, kikapcsolódás, mozgás, horgászat, íjászat, kerékpározás, Nordic Walking, Nordic Blading, lovaskocsi, hőlégballon, vadászat, gyaloglás, gyalogtúra, lovastúra] és csak a szabadidő eltöltésére vágyó emberekkel, családokkal, klubokkal, iskolákkal, egyesületekkel. Az ország más tájegységében működő egyesületekkel, sportkörökkel, szakosztályokkal és baráti társaságokkal is szívesen szervezünk közös túrákat! A 21. századi módszert alkalmazzuk: Webturizmus, mely az internet adta előnyöket használja fel a megismertetés, szervezés, túravezetés, jelentkezés, lebonyolítás területén.

Tuti menü